Protein Deposu Fava (Kuru Bakla Ezmesi)

Protein Deposu Fava (Kuru Bakla Ezmesi)

Protein Deposu Fava (Kuru Bakla Ezmesi)

  • 21 Ağu 2025
  • Yemek Tarifi

“Zeytinyağ ve portakal suyuyla taçlanan fava – zamanın en lezzetli püre haline dönüşsün!”

Malzemeler (4-6 porsiyon):

2 su bardağı kuru bakla

4 su bardağı sıcak su

1 büyük kuru soğan, 4 yemek kaşığı zeytinyağı

½ çay bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı şeker, tuz

Hazırlık:

Soğanı zeytinyağında kavurun, bakla ve suyu ekleyin. Şeker, portakal suyu ve tuzu katıp kaynatın.

Yumuşayınca blender’la püreleyin, üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kızarmış ekmekle birlikte servis edin